Ustvarite udoben in varen prostor na vaši terasi s tendami


Tende

Podjetje Roltek vam nudi tende, pergole in senčila za terase in balkone, ki vam zagotavljajo popolno senco in zaščito. Izberete lahko med več kot 200 atraktivnimi barvnimi vzorci, tako da se lahko popolnoma prilagodite svojim željam in okusu. Če se še odločate, katero senčilo bi bilo najbolj primerno za vas, vam z veseljem pomagajo pri izbiri. Na voljo imajo kasetne in nekasetne tende za terase, vsaka s svojimi posebnostmi. Poleg tega imajo tudi samostoječe, ki jih lahko postavite praktično kamorkoli. Pergole so prav tako zelo priljubljene, saj lahko dodajo čudovit videz vašemu domu in okolici. Poleg tega vam ponujajo tudi senčila za balkone in senčila za zimski vrt. Prepričani so, da boste z njihovo pomočjo ustvarili popolno senčenje, vsestransko zaščito in zasebnost, ki jo potrebujete. Vaša terasa bo postala prijeten prostor za sprostitev in druženje, kjer se boste počutili udobno in zaščiteno.

Tende
Trajna in zanesljiva rešitev za senčenje vaše terase.

Izbirajte med kasetnimi in nekasetnimi tendami za popolno zaščito in zasebnost

Naj bo vaša terasa najlepši prostor za preživljanje prostega časa! Ko se topli meseci približujejo, postane terasa priljubljeno zatočišče za sprostitev in druženje. Da bi vaš čas na terasi bil udoben in varen tudi v vročih poletnih dneh, je pomembno izbrati ustrezno senčilo. Tende Roltek so idealna trajna rešitev za senčenje vaše terase. Njihovo blago nudi tudi visoko stopnjo zaščite (90-100%) pred škodljivimi UV žarki. Včasih pa na terasi ne potrebujemo samo senčenja, temveč tudi zaščito pred radovednimi pogledi. Za tovrstne potrebe lahko tendo dopolnite s horizontalnim senčilom, ki vam zagotavlja dodatno zasebnost. S tem boste lahko brezskrbno uživali na terasi, ne da bi vas motili sosedi.

Kasetna tenda je tenda, ki ima posebno kaseto, v katero se zloži platno in ostali deli tende, ko je ta zaprta. To zagotavlja dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi, saj so vsi deli skriti v kaseti. Ko je tenda odprta, pa nudi zanesljivo zaščito pred soncem in UV žarki. Upravljanje kasetnih tend je enostavno, saj jih lahko upravljate z motorjem, stikalom ali daljinskim upravljalnikom. Pri nekaterih modelih je možno tudi ročno upravljanje z monokomandno ročico. Nekasetne tende so klasično senčilo, ki se pogosto uporablja na terasah in balkonih. Te tende so najbolj primerne za vgradnjo na lokacije, kjer niso izpostavljene močnim vremenskim vplivom, kot je na primer pod balkonom ali nadstreškom. Za večino modelov je na voljo tudi možnost nadgradnje z aluminijasto strešico, ki dodatno ščiti pred dežjem. Pri seriji Ideal je ta strešica celo že vgrajena kot standardna oprema.

Tende
Uživajte na terasi brez skrbi pred soncem

Nekateri modeli nekasetnih tend imajo tudi teleskopske roke ali posebne škarjaste roke, ki omogočajo večji izpah tende, kot je njena širina. To pomeni, da lahko tendo razširite še bolj, če želite večje površino senčenja. Upravljanje nekasetnih tend je zelo udobno, saj jih lahko upravljate z motorjem in stikalom ali pa z daljinskim upravljalnikom. Pri nekaterih modelih je na voljo tudi možnost ročnega upravljanja s pomočjo monokomandne ročice, ki omogoča enostavno odpiranje in zapiranje tende.

Ustvarite udobno in zaščiteno okolje za sprostitev in druženje

Pergola je struktura, ki lahko spremeni vašo teraso v prijetno oazo za počitek in sprostitev. Ta senčna struktura je zasnovana tako, da lahko zasenči območje velikosti do 28 kvadratnih metrov, kar omogoča udobno senčenje večjih površin. Poleg tega, da pergola zagotavlja senco, je na voljo tudi možnost dodatne vgradnje stranskega senčenja. Ena izmed posebnih izvedb pergole je tudi tista z zasteklitvijo. Ta različica omogoča, da lahko brezskrbno uživate na terasi ne glede na vremenske razmere. Pergola z zasteklitvijo vam zagotavlja zaščito pred dežjem in vetrom. Pergole niso samo primerne za domače terase, ampak so tudi odlična rešitev za gostinske lokale. Zaradi svoje velikosti in robustne konstrukcije, pergole omogočajo senco tudi večjim površinam, kar je idealno za terase in vrtove gostinskih lokalov.

Tende
Enostavno upravljanje in zaščita pred vremenskimi vplivi

Senčila za zimski vrt so posebna senčila, ki poskrbijo, da je v zimskem vrtu prijetno in udobno ne glede na letni čas. Obstajajo različni sistemi senčenja za zimske vrtove, ki zagotavljajo učinkovito zaščito pred soncem in prekomerno svetlobo. Samostoječa tenda je vrsta tende, ki nam omogoča pretvorbo vsakega prostora v udoben prostor za sedenje. S tem senčilom lahko ustvarimo senco na svojem vrtu ali zasenčimo zunanji prostor pred gostilno ali lokalom. Ena sama samostoječa tenda lahko zasenči površino do 45 kvadratnih metrov, kar je izjemno priročno, saj lahko prekrijejo večje območje in zagotavljajo dovolj sence za udobno bivanje na prostem.

Popolna funkcionalnost in slog

Ko je tenda zaprta, je blago varno zaščiteno v kaseti ali pod strehico, kar pomeni, da je senčilo brez težav na prostem tudi pozimi. To pomeni, da lahko senčilo uporabljamo v vseh letnih časih, saj je blago zaščiteno pred vremenskimi vplivi in dolgotrajno izpostavljenostjo sončnim žarkom. Nekateri sistemi omogočajo enostavno senčenje strešnih površin zimskega vrta. To pomeni, da lahko s pomočjo senčila preprečite prekomerno vročino in preveliko svetlobo, ki se lahko nabira na strehi zimskega vrta.

Daljinsko upravljanje je priročna in napredna funkcionalnost, ki jo lahko vključimo v različne naprave, vključno s tendami. Gre za upravljanje naprav prek daljinskega upravljalnika, ki vam omogoča preprosto upravljanje in nadzor nad njimi. Na primer, če imate tendo, lahko s pomočjo daljinskega upravljalnika enostavno odprete ali zaprete tendo. To je še posebej priročno, ker vam ni treba ročno upravljati tende, ampak to lahko storite kar z daljinskim upravljalnikom, kar vam prihrani čas in napor. Vetrnica je napredna funkcionalnost, ki jo lahko vključimo v tendo in ji omogoča, da se prilagodi vremenskim razmeram. S pomočjo vetrnic lahko tenda samodejno zazna moč vetra in se ustrezno prilagodi, da se prepreči morebitna poškodba.

Poleg senzorjev za veter, lahko tendo opremite tudi s senzorji za sonce, dež in led. Tako boste vedno imeli popolno kontrolo nad svojo tendo in se ne boste skrbeli glede vremenskih sprememb. Poleg funkcionalnosti so tudi izbira blaga in barv pomembni pri izbiri. Pri izbiri blaga lahko izberete tudi zaščito pred UV žarki in prekomerno vročino, ki bo dodatno ščitila pred soncem. Barvni toni pa lahko vplivajo na vzdušje in razpoloženje na terasi. Bogata barvna kolekcija omogoča izbiro med enobarvnimi, črtastimi in pisanimi vzorci, tako da lahko ustvarite želeno vzdušje in izrazite svoj osebni slog. Gostinski lokali z zunanjimi mizami so vedno bolj priljubljeni med strankami, ki radi uživajo na svežem zraku, še posebej v toplih in sončnih dneh. Za gostinske lokale je zato odlična ideja, da pridobijo dodaten prostor za sedenje na prostem, s čimer lahko privabijo več strank in povečajo obisk v svojem lokalu.

Urednik

Radi ustvarjamo in svoje znanje delimo naprej. Pisanje prispevkov s področja prenove hiš nam je v veliko veselje.

Zadnji prispevki