Kopalniško pohištvo lahko vašo kopalnico spremeni v oazo sprostitve


kopalniško pohištvo

Kopalnica že dolgo ni več le še en prostor v naši hiši, je veliko več. Lahko je prava oaza miru in sprostitve, seveda če najprej poskrbimo za to, da prostor izgleda urejeno, estetsko in privlačno. Pohištvo za kopalnico ima zelo velik vpliv na to, kako se bomo v kopalnici počutili (bomo hitro opravili vse najnujnejše stvari in prostor zapustili, ali bomo v kopalnici poiskali svojih pet minut za mir in sprostitev itd.). Izbiri kopalniškega pohištva je zato dobro nameniti kar nekaj časa in razmisleka, na voljo pa je pestra ponudba najrazličnejših izdelkov, zato boste gotovo našli kose, ki vas bodo navdušili. Kakšni pa so trendi opremljanja kopalnic? Tudi o tem bomo govorili v nadaljevanju, zato le berite dalje, da izveste, kaj je novega na področju kopalniške opreme.

kopalniško pohištvo
Izberite kopalnico, ki vam je res všeč.

Kako opremiti kopalnico

Pri opremljanju kopalnice sledite svojemu osebnemu okusu, saj gre le za prostor, v katerega načeloma obiskovalci ne vstopajo, torej ga boste uporabljali le vi. Pustite domišljiji prosto pot in kopalnico opremite tako, kot je vam všeč – kdo je rekel, da morajo biti omarice ravno bele in pritrjene na tla, če pa so lahko drugačnih barv in pritrjene na steno?

Danes je zelo popularen tako imenovan minimalističen slog. To pomeni, da v prostor ne dajete preveč omar ali drugih dodatkov, ampak le tisto, kar je zares uporabno. S tem pridobite nekaj več prostora in se zato v kopalnici ne počutite utesnjeno. Tudi pametno kopalniško pohištvo je super. Pametne omarice na senzorje vam omogočajo enostaven dostop do vseh potrebščin, ki se skrivajo v predalih, kar je velikokrat zelo priročna funkcija, vgrajene luči v ogledalih, ogrevane površine ali pa različne vtičnice pa so sploh zelo zaželeno kopalniško pohištvo. Veliko se danes govori tudi o ekologiji in trajnostnih izdelkih, zato se nekateri odločijo za reciklirane materiale, les, barve na osnovi vode in podobne stvari. Če želite res izraziti svoj smisel za estetiko, potem pa si omislite kopalniško pohištvo, narejeno posebej za vas. Sami lahko izberete barve, materiale, velikosti omaric itd., kar vam omogoča, da res sami oblikujete dizajn v vaši kopalnici. Na ta način zelo učinkovito in ekonomično zapolnite prostor v kopalnici in si ga prilagodite glede na svoje potrebe.

kopalniško pohištvo
Prisegate na bolj klasičen stil?

Pri vsem skupaj pa ne pozabite, da mora biti kopalniško pohištvo tako funkcionalno kot tudi estetsko. Le na ta način bo vaša kopalnica postala vaš prostor številka ena, v katerem se boste lahko povsem sprostili in pozabili na skrbi. Zakaj si ne bi privoščili namakanja v banji, razvajanja s šampanjcem in podobno?

Kopalniško pohištvo za vsak okus

Če se malo sprehodite po trgovinah, v katerih prodajajo kopalniško pohištvo, potem lahko hitro opazite, da je ponudba kopalnic in njihovih sestavnih elementov res velika. To ima svoje prednosti in slabosti. Res je, da nam to omogoča nešteto kombinacij, da res izberemo tisto, kar nam ugaja, po drugi strani pa se marsikdo ob vsem tem izgubi in se ne more odločiti za eno stvar. A nič ne de, za to so v trgovinah prodajalci, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč. Njim zaupajte, kaj želite v svoji kopalnici, kaj vam je všeč, koliko prostora imate, kaj bi on priporočal in podobno. če se odločite za kopalnico po meri, potem bodo prišli tudi k vam na dom in vse izmerili, da bo res vse tako, kot mora biti. Vsekakor pa je dobro, da že prej malo pobrskate po internetu in odkrijete, kaj bi vam bilo všeč. Izbirate lahko med različnimi materiali, stili, barvami in velikostmi. Kupite lahko omare, komode, police, ogledala in ostalo kopalniško pohištvo.

kopalniško pohištvo
Na kaj ste pri nakupu kopalnice pozorni?

Kako iz navadne kopalnice narediti pravo oazo sprostitve, katero vam bodo vsi zavidali

Da bi vaša kopalnica res predstavljala prijeten prostor, ne rabite zapravljati veliko denarja. Že z uporabo romantičnih sveč in zatemnjenim prostorom lahko v trenutku napravite romantično vzdušje in presenetite svojo drago/dragega po napornem in težkem dnevu. Luči v ogledu, ali stenske svetilke prav tako lahko ustvarijo intimno atmosfero. Rastline, leseni elementi ali druga dekoracija lahko prostoru dodajo pridih topline in takoj se boste bolj počutili v kopalnici. Dišeče svečke, eterična olja in drugi prijetni vonji so sploh znani po tem, da vas v trenutku sprostijo in ustvarijo romantično vzdušje. Za umirjen in privlačno oblikovan prostor je pomembna tudi izbira barv – izberite nežne in mirne barve. Udobno kopalniško pohištvo, ki je hkrati še praktično, bo kopalnici dodalo tisto piko na i za res prijeten ambient. Zakaj bi imeli le navaden tuš ali banjo, če pa si lahko omislite masažno kad ali prho z masažnimi šobami?

Kopalniško pohištvo ima velik vpliv na to, kako se boste počutili v kopalnici. Uporabite svojo umetniško žilico in kopalnico spremenite v prijeten prostor, v katerega se boste po napornem dnevu zatekli po sprostitev. Kopalnica je primeren prostor tudi za romantičen večer ob šampanjcu, topli kopeli ali masažni kadi in zatemnjeni atmosferi. Vsekakor je pomembno, da kopalnico oblikujete tako, kot je vam všeč, saj je to edini prostor, v katerega vaši obiskovalci ne bodo vstopili, zato si res lahko date duška in se prepustite navdihu.

Urednik

Radi ustvarjamo in svoje znanje delimo naprej. Pisanje prispevkov s področja prenove hiš nam je v veliko veselje.

Zadnji prispevki